Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastointi ei ole pelkästään mukavuusominaisuus, vaan se vaikuttaa osaltaan myös kuljettajan tarkkaavaisuuteen. Auton ilmastointijärjestelmän huolto on tärkeä osa auton kunnossapitoa. Huolto varmistaa, että järjestelmä toimii oikein, pitää auton matkustamon viileänä ja mahdollistaa polttoainetehokkaan toiminnan.

Ammattitaitoiset ajoneuvoasentajat huolehtivat ilmastointihuollosta ja varmistavat, että järjestelmään lisätään siihen sopivaa kylmäainetta. Väärän kylmäaineen käyttö voi vahingoittaa ilmastointijärjestelmää. Huolehdimme myös vanhan kylmäaineen kierrättämisestä. Käytämme R134a- ja R1234yf -kylmäaineita riippuen mille kylmäaineelle ajoneuvo on suunniteltu.

Ilmastointihuolto sisältää:

  • Ilmastointijärjestelmän tarkastuksen mahdollisten vuotojen ja vaurioiden varalta
  • Vanhan kylmäaineen poistamisen järjestelmästä
  • Alipainetestin
  • Uuden kylmäaineen (R134a tai R1234yf) lisäämisen
  • Kompressoriöljyn ja vuodonilmaisun väriaineen
  • Ilmastointijärjestelmän suorituskyvyn tarkastamisen.

Mitä pitäisi huomioida ilmastointihuolloissa?

Säännöllisyys: Ilmastointihuolto tulisi suorittaa säännöllisesti, yleensä noin kahden vuoden välein, vaikka ilmastointi näyttäisi toimivan moitteettomasti. Tämä auttaa estämään suurempia vikoja ja varmistamaan järjestelmän tehokkaan toiminnan.

Vuotojen tarkistus: Jos huomaat, että ilmastointi ei jäähdytä kunnolla, voi se olla merkki vuodosta, joka pitää korjata ennen uuden aineen lisäämistä.

Ilmastointijärjestelmän huolto ja korjaukset vaativat erityisiä taitoja, viranomaislupia ja laitteita, joten on suositeltavaa antaa nämä ammattilaisten hoitoon.

Huollamme autosi ilmastointijärjestelmän Fixus-huollossa ammattitaidolla. Voit soittaa lähimpään Fixus-huoltoon kysyäksesi lisää. Yhteystiedot löydät täältä.