Jarrunesteen vaihto

Jarrunesteet suositellaan vaihdettavaksi kahden vuoden tai 40 000 kilometrin välein. Jarrunesteiden vaihto on yksi tärkeimmistä auton huoltotoimenpiteistä.

Jarrujen toimivuus on auton turvallisuuden kannalta yksi tärkeimmistä tekijöistä ja jarruneste jarrujen toimivuuden tärkeä varmistaja. Jarrunesteen määrää on syytä tarkkailla. Jarrunesteen tehtävä on välittää voima polkimelta jarruille.

Jarrunestesäiliö on yleensä auton moottoritilassa näkyvillä ja pinnan korkeus on kohtuullisen helposti tarkistettavissa. Jos jarrunesteen määrä on vähissä ja vähenee nopeasti, on järjestelmässä todennäköisesti korjausta vaativa vuoto.

Yleisimmät ongelmat ovat kosteuden kerääntyminen ja mahdollinen kiehuminen ja sen myötä kaasukuplat järjestelmässä. Ilmakuplat jarrunesteessä voi tuntea jarrupolkimen pehmeytenä.

Jos epäilet jarruvikaa tai jarruosien kulumista, auto on hyvä tuoda jarruhuoltoon heti, jotta jarruviat saadaan selvitettyä. Fixukselta saat tilattua kaikki jarruihin liittyvät huoltotoimenpiteet.

Autamme mielellämme auton jarruhuoltoon liittyvissä asioissa. Voit soittaa myös lähimpään Fixus-huoltoon kysyäksesi lisää. Katso lähimmän Fixus-huollon yhteystiedot täältä.