Katsastustarkastus päästömittauksella

Auton säännöllinen katsastaminen on tärkeää turvallisuuden ja ympäristön kannalta. Se varmistaa, että ajoneuvo täyttää liikenneturvallisuus- ja ympäristövaatimukset. Auton katsastus on laissa määrätty toimenpide ja sen suorittaa hyväksytty katsastusasema.

Fixuksen katsastuspalvelu sisältää katsastustarkastuksen sekä auton päästömittauksen eli pakokaasupäästöjen tarkastuksen bensiini- ja dieselajoneuvoille varmistaen, että auto on liikenteessä turvallinen ja määräyksien mukainen. On tärkeää huolehtia auton katsastuksesta ajoissa, sillä se on osa vastuullista autoilua ja tapa edistää liikenneturvallisuutta tiellä.

Milloin auton katsastus pitää suorittaa?

Ensimmäinen yksityiskäytössä olevan henkilö- tai pakettiauton määräaikaiskatsastus tulee suorittaa viimeistään auton ollessa neljän vuoden ikäinen. Seuraavan 10 vuoden aikana auto tulee katsastaa kahden vuoden välein. Auton ollessa yli 10 vuotta vanha katsastus tulee suorittaa vuosittain.

Olethan siis tarkkana katsastusajoissa, jos hankit esimerkiksi käytetyn auton.

Voit tarkistaa oman autosi seuraavan katsastusajankohdan Traficomin Oma asiointi -palvelusta ajoneuvosi tiedoista, katsastustodistuksesta tai rekisteröintitodistuksen teknisestä osasta.

Hoidamme autosi katsastustarkastuksen nopeasti ja ammattitaidoilla. Voit soittaa lähimpään Fixus-huoltoon kysyäksesi lisää. Katso lähimmän Fixus-huollon yhteystiedot täältä!