Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto on auton valmistajan määrittelemä huoltotarve ajettuihin kilometreihin ja/tai ajoaikaan perustuen. Useimmiten määräaikaishuolto suoritetaan kilometrimäärän ollessa 20 000 tai 30 000 kilometrin välissä, ajo-olosuhteista riippuen. Nykyisin määräaikaishuolto suositellaan tehtäväksi vuoden välein. Säännöllisillä määräaikaishuolloilla varmistat, että autosi toimii huoltovälit ongelmitta.

Onko ajoneuvosi huolto-ohjelmassa seuraavaksi vuorossa määräaikaishuolto?

Määräaikaishuollon huoltotoimenpiteet vaihtelevat auton merkistä, mallista ja varusteista sekä kilometrimäärästä riippuen. Tyypillisesti määräaikaishuollossa vaihdetaan öljy, öljynsuodatin ja raitisilmansuodatin. Muut tarkastus- ja huoltotoimenpiteet määräytyvät automerkin ja automallin mukaan. Esimerkiksi sytytystulppien vaihto voidaan suorittaa määräaikaishuollon yhteydessä.

Noudatettava huolto-ohjelma löytyy auton huoltokirjasta tai sen sisältö luetaan valmistajan huolto-ohjeista. Tehdyt määräaikaishuollot merkitään huoltokirjaan tai valmistajan sähköiseen portaaliin, jolloin huolto-ohjelman toteutumista pystytään seuraamaan.

Määräaikaishuolto-ohjelman noudattaminen säilyttää ajoneuvon valmistajan takuun myös silloin kun huolto tehdään muualla kuin auton merkkikorjaamossa.

Fixus-korjaamot suorittavat merkkikohtaiset määräaikaishuollot takuut säilyttäen

Huollon hinnan ja ajanvarauksen voit tehdä helposti Fixus huoltovaraus -sivun kautta.

Fixus-huoltolaskuri määrittää oikean huolto-ohjelman ikään ja kilometreihin perustuen. Huollon sisältöä tarkennetaan huoltokirjan tarkastamisen jälkeen, kun nähdään, onko kaikki huollot suoritettu ajallaan. Laskuriin ja ajanvaraukseen pääset tästä.

Etkö tiedä, mikä huolto autoosi on tarpeen tehdä? Ota yhteyttä lähimpään Fixus-huoltoon. Yhteystietoihin pääset tästä.