Nelipyöräsuuntaus

Ohjauskulmien tarkastus ja säätö

Täriseekö ratti tai puoltaako auto oikealle tai vasemmalle? Nelipyöräsuuntaus, eli ohjauskulmien säätäminen on hyvä tapa säästää renkaita ja ylläpitää auton ajettavuutta.

Nelipyöräsuuntaus sisältää jokaisen neljän renkaan ohjauskulmien tarkastuksen ja säädön

Pyörien suuntaus voi tulla tarpeeseen esimerkiksi, jos autolla on ajettu kovalla vauhdilla kuoppaan tiessä.

Oikein suunnattu ohjaus parantaa ajoturvallisuutta, parantaa auton ohjautuvuutta ja vähentää renkaiden epätasaista kulumista sekä alentaa polttoaineenkulutusta.

Hoidamme autosi nelipyöräsuuntauksen ripeästi

Soita lähimpään Fixus-huoltoon kysyäksesi lisää.

Lähimmän Fixus-huollon yhteystiedot löydät täältä.

Milloin ohjauskulmat tulisi säätää?

Tyypillisiä merkkejä viallisista ohjauskulmista:

  • Ratti on aina vähän vinossa: kun ajat autolla suoraan, joudut pitämään rattia aavistuksen vinossa jompaa kumpaan suuntaan. Ratin tulisi olla aina suorassa, mutta väärään asentoon vääntynyt rengas ohjaa autoa virheellisesti.
  • Ratti tärisee: pielessä olevat kulmat saattavat aiheuttaa ylimääräistä tärinää autoon. Tämä välittyy kuljettajalle yleensä ohjauspyörän kautta.
  • Autosi puoltaa: auton ei tulisi koskaan puoltaa mihinkään suuntaan. Jos autosi kuitenkin hakeutuu omille teille, tarkista ensimmäisenä pyörien ohjauskulmat.
  • Renkaat kuluvat nopeasti ja epätasaisesti: kun vaihdat autoosi renkaat, kannattaa samassa yhteydessä tarkistaa renkaiden kunto. Jos renkaat ovat kuluneet poikkeuksellisen nopeasti tai epätasaisesti, on se yleensä merkki ongelmista.
  • Polttoaineen kulutus kasvaa: auton vierintävastus voi viallisten ohjauskulmien myötä kasvaa, mikä näkyy suurempina polttoainekuluina.
  • Uudet osat auton alustaan: esimerkiksi raidetangon pää, uudet jouset tai iskunvaimentimet voivat sekoittaa ohjauskulmat. Alustaan tehdyn huoltotoimenpiteen jälkeen ohjauskulmat tulisi aina säätää uudelleen.