Vianmääritys

Syttyikö kojelaudassa merkkivalo vai kuuluuko autosta epänormaalia ääntä ajon aikana? Näihin kannattaa reagoida ajoissa, pieni ongelma voi korjaamattomana aiheuttaa ajan mittaan kalliin korjaustarpeen. Auton vikakoodit voivat myös aiheuttaa ongelmia katsastuksessa. Auton vianmäärityksessä selvitetään mahdolliset ongelmat tai viat ajoneuvossa. Vianmäärityksen perusteella ajoneuvoasentajamme voivat suorittaa tarvittavat korjaukset ja huollot.

Vikadiagnostiikan purku

Useimmissa autoissa on tallennettua tietoa auton toiminnasta. Auton järjestelmät tunnistavat ja ilmoittavat vikatilanteesta esimerkiksi kojelaudan merkkivaloilla. Hyödynnämme vianmäärityksessä auton tallentamaa dataa purkamalla vikadiagnostiikan. Käytämme vikadiagnostiikan lukemiseen autohuolloille tarkoitettua ohjelmaa, jonka avulla pystymme paikallistamaan ongelman. Kokeneet ajoneuvoasentajamme pystyvät tulkitsemaan vikakoodeja ja tunnistamaan ongelman aiheuttajat.

Kaikki viat eivät tallennu vikakoodeina auton järjestelmiin. Mikäli autossa ei ole tallennettua tietoa saatavilla, teemme testejä ja hyödynnämme tarvittavia mittareita ongelman löytämiseksi. Joissain tapauksissa pyrimme toistamaan autossa ilmenneen ongelman, jotta saamme paremman käsityksen ongelman aiheuttajasta.

Vianmäärityksen jälkeen saat tietoa ongelman aiheuttajasta ja ehdotuksen korjaustoimenpiteistä. On tärkeää tehdä vianmääritys ammattilaisen toimesta, jotta ongelma voidaan tunnistaa oikein ja välttää tarpeettomat korjaukset. Fixus Centerin huolto- ja korjauspalvelut ovat apunasi löydetyn vian korjaamisessa.

Suoritamme vianmääritykset sekä vikadiagnostiikan purkamisen nopeasti ja ammattitaidolla. Varaa aika lähimpään Fixus-huoltoon. Katso yhteystietomme!